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Amantis Dona Maria

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Characteristics

At the beginning of this new project, the old winery of the estate was restored and extended and has been equipped with the most modern technology while maintaining the famous marble “lagares”, where the traditional foot treading method is still used nowadays. 

The winery has barrels of french and american oak, in a proportion of 80% to 20%, where wine rests until it’s ready to be bottled.

Tasting Notes

Beautiful dark ruby colour. Very complexed mix of ripedraspberries and blackberries. Rich and spicy with red berries flavour, very elegant with silky tannins and very long finish.

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Si mon père savait

VINIFICATION

Vendanges manuelles en caissettes, égrenage à la main suivi d'un tri sur table. Mise en cuve par gravité. Pré-fermentation à froid puis vinification traditionnelle avec contrôle des températures. Pigeages manuels. Fermentation malolactique et élevage du vin en barriques neuves de chêne français.

COMMENTAIRE

Robe grenat sombre, limpide. Nez de fruits noirs sur fond de bois toasté, nuance animale se développant avec le veillissement. Bouche harmonieuse, ample, mûre. Finale fraîche, note torréfiée, marquée par une légère fermeté.

CÉPAGES

46% Carignan, 30% Syrah, 19% Grenache noir, 5% Mourvèdre.

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New DIPSO Website is online

welcome to the new website of Dipso. Here you will find information and inspiration about the true wine republic. enjoy the galleries and feel free to leave your comments.

yours truly,

the dipso team

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